Øjenlaserbehandling: Få svar på alle dine spørgsmål. ⎮ EuroEyes
close

Vores telefoner er åbne
kl. 7:30-16 Mandag til torsdag

kl. 7:30-15 fredag og kl. 10-14 lørdag.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Laserbehandlinger - Ofte stillede spørgsmål

Forberedelsen tager ca. 20-30 minutter. Den egentlige behandling (laserindsatsen) varer som regel kun få minutter. Hele klinikopholdet varer ca. 1 time.

Nej, det kan du ikke, da vi kun arbejder på det øverste hornhindelag og ikke inde ved synsnerven. Sandsynligheden for komplikationer er meget lille, takket være de høje kvalitets- og hygiejnestandarder hos EuroEyes.

Dette er den nyeste laser metode og er særlig skånsom mod øjet. Med denne metode reduceres tørheds gener og infektion risiko.

LASIK er en yderst pålidelig øjenlaserbehandling, der har været anvedt i årtier, og navnet er en forkortelse for Laser-in-situ-Keratomileusis. Verden over har mere end 17 millioner patienter nydt godt af den behagelige synskorrektion LASIK. Excimer-laseren ændrer smertefrit og blidt hornhindens form. LASIK er velegnet til de fleste tilfælde af nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl.

PRK, eller photorefraktiv Keratektomi, er moderen til alle øjenlasermetoder. Ved denne behandling (som også er velegnet til tynde hornhinder) bliver epitel-cellelaget formet, og mindre synsfejl korrigeres. En PRK er kun mulig for op til -6 dioptrier og bygningsfejl på op til 3 dioptrier. Efter en til to uger har man et godt syn, men har ikke længere en Bowmans Membran.

Femto-LASIK er en øjenlasermetode, som også er velegnet til tynde hornhinder. Takket være den innovative femtosekundlaser bliver mikrokeratomet sat ud af spillet og er derved en mere sikker metode, som reducerer den i forvejen lave komplikationsrate. Det drejer sig her om et rent laserindgreb.

Så længe din sukkersyge er velreguleret, og din øjenbaggrund ikke viser nogen ændringer forårsaget af diabetes, er en laserkorrektion af din synsfejl som regel mulig.

En laserbehandling opleves som regel ikke ubehagelig. Grundet bedøvende dråber mærkes der kun et let tryk på øjet under behandlingen. Efter behandlingen er der som regel ingen smerter.

Hos EuroEyes udfører vi som regel øjenlaserbehandlinger ved nærsynethed op til -10 dioptrier, langsynethed op til +4 dioptrier og bygningsfejl på op til 4 dioptrier. Der er flere forhold som afgør om du er egnet til behandling. Din brillestyrke skal være stabil, hornhinden skal have den rette tykkelse og struktur mm. for at opnå det bedste resultat.

Derudover må der ikke eksistere øjensygdomme, såsom keratokonus, samt grå eller grøn stær. Om en behandling rent medicinsk bør foretages eller ej, er altid op til den behandlende kirurg inden for rammerne af synsundersøgelsen.

Du skal være over 18 år og generelt laves laser ind til du er 40 år.

Det er meget sjældent der opstår komplikationer ved laserbehandlinger takket være de høje kvalitets- og hygiejnestandarder hos EuroEyes. Reelle komplikationer er ekstremt sjældne. For at sikre en optimal heling er det meget vigtigt, at kunden møder op til kontrolundersøgelserne og omhyggeligt overholder doseringen af øjendråber samt følger vores øvrige anvisninger. De bivirkninger, der kan opstå som følge af en øjenlaserbehandling, er som regel kortvarige og lette at behandle.

Det afhænger af den anvendte behandlingsmetode. Ved fx LASIK-behandlingen og ReLEx Smile-metoderne kan kunden ofte se godt allerede dagen efter behandlingen. Resultaterne fra PRK  minder meget om resultaterne fra LASIK, men helingsprocessen er længere, og der går derfor længere tid, indtil det ønskede resultat er opnået. Som regel opnås den fulde synsstyrke efter ca. en uge. Den fulde synsstyrke vil typisk opnås efter et par uger. PRK/LASEK-behandlingen er velegnet til alle med tynde hornhinder, som til sportsudøvere fra kontaktsport, såsom kampsport.

 

Den holder teknisk set evigt. Øjet bliver dog ved med at udvikle sig og på tidspunkt vil der være behov for at bruge læsebriller pga. alderssyn.

Linsebehandling (ICL)

ICL er en form for en kontaktlinse som kan implementeres inde i øjet, foran den biologiske linse, for at korrigere for nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl. ICL linse kan være alternativ i situationer hvor der ikke er muligt at lave en laserbehandling.

Øjets kammerdybde skal være mindst 2,8 mm.

Nej, man kan ikke mærke den implanterede intraokulære linse, og man kan heller ikke se den.

Linsen implanteres bag ved regnbuehinden og foran den egentlige linse. Denne linse består af Collamer, som er et biokompatibelt kunststof.

Generelle spørgsmål

Nej, en øjenoperation er smertefri. Øjet bedøves først med dråber, og når de virker, bedøves øjet
yderligere med indsprøjtninger. Du kan mærke mindre tryk på øjet, men ingen smerter.

Vi har rigtig mange års erfaring og har udelukkende HighVolume-kirurger, som gennemfører rigtig mange operationer årligt. EuroEyes dækker hele behandlingsspektret fra laser- til linsebehandlinger. Vi arbejder kun med de bedste leverandører og den nyeste teknologi. Vi har desuden fem års tryghedsgaranti på efterbehandlinger relateret til din synskorrektion.

Det første skridt til at få en synskorrektion er en konsultation eller en synsundersøgelse. Ved den første undersøgelse kontrollerer vi, at du er egnet og i givet fald, hvilken behandling der passer bedst til netop dine øjne. Hvis du er egnet og har besluttet dig for at få en synskorrektion, er det næste skridt opmåling til behandlingen. Forud for denne opmåling må du ikke have båret hårde kontaktlinser i to uger eller bløde kontaktlinser i en uge, og vi anvender nogle øjendråber, som vil udvide dine pupiller. Øjendråberne til pupiludvidelse varer ca. 24 timer, og du bør derfor ikke færdes i trafikken herefter. Opmålingen tager typisk en time. Efter behandlingen følger mindst tre kontroller; en dag, en uge og en måned efter behandlingen.

Som udgangspunkt behøver man kun én laserbehandling for at rette op på ens synsfejl, i nogle få tilfælde kan det forekomme at der skal efterjusteres med endnu en laserbehandling.

Laserbehandlingen foregår foran øjet på hornhinden. Derfor har den ingen betydning for en senere behandling af grå stær.

Efter synsundersøgelsen bør behandlingen foretages inden for 3 måneder, herefter vil nogle målinger gentages.

Grå stær kan ikke behandles med vores laserbehandlinger. I stedet udskiftes din naturlige linse med en kunstlinse.

EuroEyes tilbyder muligheden for at få finansieret din øjenlaser- eller linsebehandling og dermed dele betalingen over en kortere eller længere periode.

EuroEyes Finansiering er et fleksibelt alternativ til dig, som selv ønsker at bestemme, hvordan du vil betale.

Læs mere her.

For at få tilskud kræves medlemskab af Gruppe 1, Gruppe 2 eller Gruppe 5 med tilvalget Operation i de umiddelbart forudgående 12 måneder. Tilskuddet udgør fra 6.000-13.000 kr. pr. øje. Taksterne er baseret på 2013-listen fra Sygesikringen “danmark”.

Vi anbefaler, at du kontakter Sygeforsikringen “danmark” før din behandling, hvis du har spørgsmål til, hvordan du er dækket.

Se Sygeforsikringen “danmark”s hjemmeside for yderligere information på www.sygeforsikring.dk.

Man kan tilskud fra det offentlige til laserbehandling skal man som minimum have +6 eller -6 på begge øjne, over 3 i bygningsfejl eller mere end 3 dioptrier i forskel på højre og venstre øje. Ydermere skal man for at kunne få tilskud til en øjenlaserbehandling have gener ved brug af briller- og kontaktlinser.

Hos EuroEyes udfører vi som regel øjenlaserbehandlinger ved nærsynethed op til -10 dioptrier, langsynethed op til +4 dioptrier og bygningsfejl på op til 4 dioptrier. Kunden skal have været stabil i mindst to år. Også hornhindens tykkelse spiller en vigtig rolle, da den mindst skal være 450 mikrometer tyk. Derudover må der ikke eksistere øjensygdomme, såsom keratokonus, samt grå eller grøn stær. Om en behandling rent medicinsk bør foretages eller ej, er altid op til den behandlende kirurg inden for rammerne af synsundersøgelsen.

Du kan flyve så snart du er færdig med behandlingen. Har man fået foretaget laserbehandling vil der være behov for at fugte øjet hyppigere end ellers, da luften i kabinen er tør.

Vi tilbyder alle interesserede en uforpligtende synsundersøgelse og samtale hos en af vore optometrister, som omfatter alle relevante opmålinger og egnethedstest. Vi finder frem til, om den pågældende synsfejl kan korrigeres af en øjenbehandling og i så fald, hvilken af vores behandlingsmetoder der vil være bedst. Det er vigtigt for os at lære om kundens personlige vaner og livsstil, så vi kan tage højde for disse i vores anbefaling.
Alternativt tilbyder vi en øjenlægekonsultation, som vil koste 1.750 kr.

Alt dette kan du lige så stille genoptage efter en uge.

Når du kommer til 1-dagskontrollen, vil vi fortælle, om du er klar til at vende tilbage i trafikken.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til torsdag: 7:30-16:00
Fredag: 7:30-15:00 Lørdag: 10:00–14:30

Book tid til uforpligtende synsundersøgelse

Vores kunder har anmeldt os på Trustpilot