ReLEx Smile – den mest skånsomme øjenlaser | EuroEyes
close

Vores telefoner er åbne
kl. 7:30-16 Mandag til torsdag

kl. 7:30-15 fredag og kl. 10-14 lørdag.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

ReLex Smile præsentation

Hvad er ReLex Smile?

Hvorfor vælge ReLEx Smile øjenlaserbehandling?

1. Dannelse af hornhindelentiklen og åbning

Med Smile-laser er der ingen tilbagefoldet hornhindeflap

 

Åbningen i hornhinden er minimal – blot et par millimeter. Det er 80 % mindre end åbningen ved LASIK og Femto-LASIK

 

Hornhindelentiklen kan fjernes via den minimale åbning

 

Ved Smile bevares både det beskyttende hornhindelag (epitelvævet) og det stabiliserende ydre hornhindelag (Bowmans Membran) næsten fuldstændigt

 

Ved Smile forbliver et maksimalt antal af hornhindenerverne intakte – hornhindenerverne regulerer tårerne

 

En Smile-øjenbehandling er stort set smertefri både under og efter behandlingen

2. Hele behandlingen udføres ved hjælp af en Femtosekund-laser

Smile anvender Femtosekund højpræcisionsteknologi

 

Beregningen af resultatet er god – selv ved svær nærsynethed > -7.00 D. Dog er nøjagtigheden mindre end ved Wavefront LASIK, og ved synsfejl over -8 D anbefaler vi ikke en laserbehandling

 

Under behandlingen er glasset i laseren buet og med god pasform til øjets krumning. Herved er der fysisk mindre tryk på øjet, og trykforøgelsen i øjet er derfor minimal

 

Behandlingen er støj-, lugt og smertefri, og øjet er bedøvet med dråber

 

Synsskarpheden stabiliseres typisk inden for 14 dage

3. Behandling består kun af et trin

Hele laserkorrektionen udføres i et enkelt trin

 

Der er ingen instrumentskift under behandlingen

 

Behandlingstiden er kort. Selve øjenlaserbehandlingen tager kun ca. 30 sekunder pr. øje

ReLEx Smile – sikker laserbehandling

ReLEx Smile-teknologien muliggør øjenlaserkorrektion uden tilblivelsen af hornhindeflap, hvilket gør behandlingen minimalt invasiv.

 

 

1. Dannelse af hornhindelentiklen og åbning

Ved hjælp af VisuMax Femtosekundlaseren udformes hornhindelentiklen, og der dannes en lille 2 mm åbning i hornhinden (billede).

 

2. Fjernelse af hornhindelentiklen

I det næste trin fjernes hornhindelentiklen via den lille åbning. Da denne behandling ikke kræver en flap, er det kun et minimalt indgreb i hornhindens struktur (billede).

 

3. Synsnormaliseringsproces

Når hornhindelentiklen fjernes forandres hornhindens krumning og tykkelse således, at den aktuelle synsfejl korrigeres og det ønskede syn opnås uden behov for briller eller kontaktlinser.

Behandlingsforløbet – trin for trin

 

1. Uforpligtende synsundersøgelse

Ved den uforpligtende synsundersøgelse undersøger optometristen dine muligheder for en ReLEx Smile-behandling. I samråd med dig vurderes de fordele du vil opnå ved denne behandling.

 

2. Opmåling

Inden behandlingen følger endnu undersøgelse med yderligere opmålinger. Op til denne undersøgelse skal du undgå at bruge kontaktlinser i mindst en uge, da de ændrer formen på hornhinden og derved ændrer på øjets faktiske værdier.

 

Bruger du hårde kontaktlinser, skal der mindst gå to uger op til undersøgelsen. Ved opmålingen foretages synsprøven efter du er blevet dryppet med pupiludvidende dråber. Disse dråber påvirker dit syn i op til 24 timer og vi fraråder bilkørsel lige efter.

 

3. ReLEx Smile-behandlingen

På selve dagen for behandlingen kan du spise og drikke, som du plejer, men du bør ikke ryge. Desuden skal du undlade at bruge ansigtsprodukter, make-up og parfume.

 

Behandlingen udføres ambulant og tager omkring 20 minutter for begge øjne. Når du ankommer på klinikken, vil du blive tilbudt en beroligende tablet. Du bliver taget imod af vores sygeplejerske på stuen, som sørger for at du ligger behageligt og som vil desinficere og bedøve dine øjne med dråber. Bedøvelsen gør, at du ikke mærker ubehag undervejs.

 

For at undgå blink under behandlingen, anvendes en øjenlågsåbner. Det andet øje bliver tildækket under behandlingen.

 

Når behandlingen er foretaget, får du mulighed for at sidde og hvile dig, til du er parat til at tage hjem.

 

Til hjemturen udleveres et par solbriller, der beskytter dine øjne. Det er ikke muligt selv at køre hjem efter behandlingen, hverken bil, cykel eller andet, og det kan være rart at have en pårørende med til hjemturen.

 

4. Efter ReLEx Smile-behandlingen

Efter behandlingen vil du have behov for både antibiotiske og fugtgivende øjendråber i en periode. Inden behandlingen vil vi have gennemgået med dig, hvor ofte du skal dryppe med disse. Du vil typisk kunne genoptage dit arbejde efter 1-2 dage, alt efter hvad du foretager dig.

 

Du skal vente med sportsaktiviteter til efter 3 dage. For at begrænse risikoen for infektion skal du vente ca. 2 uger med at gå i svømmehal og sauna.

 

 

Der foretages opfølgende kontroller efter behandlingen. Disse vil som oftest planlægges efter ca. en dag, en uge og en måned.

Værd at vide om Smile-metoden

Smile-teknikken kan endnu ikke behandle lige så komplekse bygningsfejl som Wavefront optimeret FS-LASIK. Derfor vil øjne med store bygningsfejl ikke få rettet astigmatismen fuldt ud, hvorfor det vil være nødvendigt med brille-korrektion eller en justerende laseroperation.

 

Derfor anbefaler vi ikke Smile ved bygningsfejl over -3 dpt, men vi foretager en individuel vurdering i hvert tilfælde.

 

 

SMILE-teknikken kan ikke behandle langsynethed eller høj astigmatisme (bygningsfejl).

 

 

Det er ikke så enkelt at udføre efterfølgende re-LASIK og finjustering, da man ikke altid kan åbne flappen igen. Derfor må man udføre en PRK-overfladebehandling med cellehæmmende effekt (MTC) for at mindske ardannelse. I disse tilfælde vurderer vi, om finjustering med flapkreation er mulig.

 

 

Med Smile-teknikken kan man ikke anvende en Wavefront optimeret/guidet behandling. Her tilpasser man behandlingen, så den er skræddersyet til øjet på baggrund af en Wavefront opmåling.

 

Fordelen ved Wavefront optimering er, at man kan tilpasse en behandling så nøjagtig som det reelle ”optiske fingeraftryk.” Ved synsundersøgelsen informerer vi om det individuelle behov for en Wavefront optimeret/guidet behandling.

 

 

Smile-teknikken minimerer påvirkningen af hornhindens stabilitet i forhold til LASIK/FS-LASIK

 

 

Da der ikke laves en flap med Smile-teknikken, påvirkes hornhindens nerver i mindre grad, og risikoen for gener med øjentørhed formindskes.

Hvorfor skal du vælge en ReLEx Smile-behandling i stedet for LASIK?

Er ReLEx Smile-behandlingen mere sikker end LASIK?

Begge metoder er gennemtestede og sikre valg til behandling af synsfejl. Ved ReLEx Smile påvirkes overfladen på hornhinden mindre pga. den minimale åbning på 2 mm, hvor flap til sammenligning ved LASIK er på 20mm. ReLEx Smile-behandlingen er derfor mindre invasiv og mere skånsom for tårefilmen.

Ingen flapkomplikationer

Selvom flapkomplikationer meget sjældent forekommer ved FS-LASIK, er disse komplikationer ved en ReLEx Smile-behandling helt udelukket på grund af den minimale hornhindeåbning.

ReLEx Smile – også ved tørre øjne

ReLEx Smile er mere skånsom for tårefilmen og derved minimeres tørhedsgener ved denne metode sammenlignet med FS-LASIK. Dog kan udtalte tørre øjne betyde, at selv ikke ReLEx Smile tilbydes.

Hornhindestabiliteten bibeholdes

Der er kun nødvendigt med en lille åbning på ca. 2 mm i det øverste hornhindelag ved ReLEx Smile. Til sammenligning skal der ved konventionel LASIK laves en flap på ca. 20 mm. Denne metoder påvirker derfor stabiliteten i hornhinden i mindre grad.

100 % Femtosekund teknologi

Ved ReLEx Smile bruges der udelukkende en femtosekundlaser (VisuMax fra Zeiss). Femtosekund teknologien betragtes på verdensplan som den mest moderne, sikreste og mest præcise metode til korrektion af synsfejl.

Egnet for kunder, som hidtil ikke har kunnet få laserkorrigeret deres øjne

ReLEx Smile kan anvendes ved større synsfejl. Nærsynede op til -8 diopter kan behandles med ReLEx Smile. Det er heller intet problem med en tyndere hornhinde, da hornhinden ved ReLEx Smile forbliver intakt, og fjernelsen af væv ikke foregår så dybt. Ved tørhedsgener er denne behandling mere skånsom end Femto-LASIK. Nerverne i det øverste lag af hornhinden er mindre påvirket og risikoen for tørre øjne efter behandlingen formindskes.

Typiske spørgsmål om ReLEx Smile-øjenlaserprocedure

Er der en aldersgrænse for øjenlaserbehandling?

Ja, du skal være mindst 18 år for at få en øjenlaserbehandling.

Hvor længe skal mine styrker være stabile inden behandling?

Op til en behandling skal dine styrker gerne være stabile i et til to år. Er du i tvivl, så kan vi foretage en grundig synsprøve.

Kan man se skarpt umiddelbart efter behandlingen?

Normalt kan man allerede samme dag, som behandlingen, se 80-90 % af, hvad du tidligere har kunnet se ved hjælp af briller eller linser. Ofte har du dit fulde syn inden for en måned.

Hvordan ser det ud med komplikationer?

EuroEyes har meget fokus på at opretholde høje kvalitets- og hygiejnestandarder, hvilket betyder, at antallet af komplikationer ved en øjenlaserbehandling er yderst lav. Reelle komplikationer forekommer ekstremt sjældent. For at opnå en optimal helingsproces er det meget vigtigt, at overholde vejledning og møde op til aftalte kontroller. Bivirkningerne, som kan forekomme ved en laserbehandling, er for det meste blot kortvarige og kan behandles.

Hvornår kan jeg igen bruge make-up, gå til svømning og gå i sauna?

Efter en uge er det muligt at bruge make-up igen. Efter 2-3 uger er det muligt at bade i både hav- og klorvand. Motion, som f.eks. løb, kan genoptages efter 2-4 dage og styrketræning og kontaktsport efter 2-3 uger.

Hvad koster en ReLEx Smile-behandling?

Se vores prisliste her.

Du kan altid få flere oplysninger på vores gratis webinarer eller informationsaftener

Vi afholder løbende informationsaftener og webinarer hvor vores øjenkirurger fortæller om de forskellige behandlinger, forløbet hos EuroEyes og hvor du også er velkommen til at stille spørgsmål.

Tilmeld webinar eller infoaften
ReLEx Smile

Har du brug for en EuroEyes-behandling?

Få hurtigt svar via vores online test

Linsebehandlinger FAQ

Betaler Sygesikringen “Danmark” tilskud?

Nej, det kan du ikke, da vi kun arbejder på det øverste hornhindelag og ikke inde ved synsnerven. Sandsynligheden for komplikationer er meget lille, takket være de høje kvalitets- og hygiejnestandarder hos EuroEyes.

Kan man blive blind af øjenoperation?

Nej, det kan du ikke, da vi kun arbejder på det øverste hornhindelag og ikke inde ved synsnerven. Sandsynligheden for komplikationer er meget lille, takket være de høje kvalitets- og hygiejnestandarder hos EuroEyes.

Hvad er ReLEx Smile?

Dette er den nyeste laser metode og er særlig skånsom mod øjet. Med denne metode reduceres tørheds gener og infektion risiko.

Hvad er LASIK?

LASIK er en yderst pålidelig øjenlaserbehandling, der har været anvedt i årtier, og navnet er en forkortelse for Laser-in-situ-Keratomileusis. Verden over har mere end 17 millioner patienter nydt godt af den behagelige synskorrektion LASIK. Excimer-laseren ændrer smertefrit og blidt hornhindens form. LASIK er velegnet til de fleste tilfælde af nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl.

Hvad er en PRK?

PRK, eller photorefraktiv Keratektomi, er moderen til alle øjenlasermetoder. Ved denne behandling (som også er velegnet til tynde hornhinder) bliver epitel-cellelaget formet, og mindre synsfejl korrigeres. En PRK er kun mulig for op til -6 dioptrier og bygningsfejl på op til 3 dioptrier. Efter en til to uger har man et godt syn, men har ikke længere en Bowmans Membran.

Fordelene ved EuroEyes’ behandlinger

“Var det bare det? Det hele gik fint og allerede om aftenen kunne jeg se tv.”
Allan Sigwald Bøgh
Med vores smertefri behandling kunne Allan endelig sige farvel til synsfejl og det tilsnigende alderssyn.
Læs om Allans 5 stjerner på Trustpilot
“Det mest fantastiske jeg har gjort for mig selv. Smertefrit og nemt var det.”
Heidi Dyhr
Heidi er lykkelig for at slippe for ubehaget ved at bære kontaktlinser og briller efter vores linsebehandling mod alderssyn.
Læs Heidis anmeldelse på Trustpilot
“Jeres omsorg gør hele forskellen. Nu ser jeg som en ørn. Det er så vildt!”
Klara S.
Vores ReLEx SMILE behandling helbredt e Nikolines nærsynethed og tørre øjne. 
Nu lever hun et liv uden kontaktlinser og briller.
Klara har givet 5 Stjerner på Trustpilot

Nyheder

Download vores brochure og læs om synskorrigerende behandlinger.

Min alder:(Påkrævet)
Jeg accepterer at EuroEyes må kontakte mig(Påkrævet)
  • ReLEx Smile Avanceret teknologi Vi er førende inden for brugen af den mest avancerede og moderne øjenbehandlingsteknologi.
  • ReLEx Smile Sikkerhed og kvalitet Vi er akkrediteret efter Den Danske KvalitetsModel (DDKM).
  • ReLEx Smile Prisbelønnet ekspertise Vores læger er Europas mest erfarne eksperter inden for implantation af trifokale linser.

Anbefalet med 5 stjerner på Trustpilot

Se verden gennem nye øjne – er du klar?

Ring til os gratis

7027 4553

Mandag til torsdag: 7:30-16:00 |
Fredag: 7:30–15:00 | Lørdag: 10:00–14:30

eller

Send os en email

Kontakt os

Vi kontakter dig hurtigst muligt