ReLEx Smile – den mest skånsomme øjenlaser | EuroEyes
close

Vores telefoner er åbne
kl. 8:30-17 Mandag til torsdag

kl. 8:30-16 fredag og kl. 10-14 lørdag.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Hvad er ReLex Smile?

Hvorfor vælge ReLEx Smile øjenlaserbehandling?

 • Med Smile-laser er der ingen tilbagefoldet hornhindeflap
 • Åbningen i hornhinden er minimal – blot et par millimeter. Det er 80 % mindre end åbningen ved LASIK og Femto-LASIK
 • Hornhindelentiklen kan fjernes via den minimale åbning
 • Ved Smile bevares både det beskyttende hornhindelag (epitelvævet) og det stabiliserende ydre hornhindelag (Bowmans Membran) næsten fuldstændigt
 • Ved Smile forbliver et maksimalt antal af hornhindenerverne intakte – hornhindenerverne regulerer tårerne
 • En Smile-øjenbehandling er stort set smertefri både under og efter behandlingen
 • Smile anvender Femtosekund højpræcisionsteknologi
 • Beregningen af resultatet er god – selv ved svær nærsynethed > -7.00 D. Dog er nøjagtigheden mindre end ved Wavefront LASIK, og ved synsfejl over -8 D anbefaler vi ikke en laserbehandling
 • Under behandlingen er glasset i laseren buet og med god pasform til øjets krumning. Herved er der fysisk mindre tryk på øjet, og trykforøgelsen i øjet er derfor minimal
 • Behandlingen er støj-, lugt og smertefri, og øjet er bedøvet med dråber
 • Synsskarpheden stabiliseres typisk inden for 14 dage
 • Hele laserkorrektionen udføres i et enkelt trin
 • Der er ingen instrumentskift under behandlingen
 • Behandlingstiden er kort. Selve øjenlaserbehandlingen tager kun ca. 30 sekunder pr. øje

ReLEx Smile – sikker laserbehandling

ReLEx Smile-teknologien muliggør øjenlaserkorrektion uden tilblivelsen af hornhindeflap, hvilket gør behandlingen minimalt invasiv.

1/ Dannelse af hornhindelentiklen og åbning

Ved hjælp af VisuMax Femtosekundlaseren udformes hornhindelentiklen, og der dannes en lille 2 mm åbning i hornhinden (billede).

 

2/ Fjernelse af hornhindelentiklen

I det næste trin fjernes hornhindelentiklen via den lille åbning. Da denne behandling ikke kræver en flap, er det kun et minimalt indgreb i hornhindens struktur (billede).

 

 

3/ Synsnormaliseringsproces

Når hornhindelentiklen fjernes forandres hornhindens krumning og tykkelse således, at den aktuelle synsfejl korrigeres og det ønskede syn opnås uden behov for briller eller kontaktlinser.

Behandlingsforløbet – trin for trin

1. Uforpligtende synsundersøgelse

Ved den uforpligtende synsundersøgelse undersøger optometristen dine muligheder for en ReLEx Smile-behandling. I samråd med dig vurderes de fordele du vil opnå ved denne behandling.

2. Opmåling

Inden behandlingen følger endnu undersøgelse med yderligere opmålinger. Op til denne undersøgelse skal du undgå at bruge kontaktlinser i mindst en uge, da de ændrer formen på hornhinden og derved ændrer på øjets faktiske værdier. Bruger du hårde kontaktlinser, skal der mindst gå to uger op til undersøgelsen. Ved opmålingen foretages synsprøven efter du er blevet dryppet med pupiludvidende dråber. Disse dråber påvirker dit syn i op til 24 timer og vi fraråder bilkørsel lige efter.

3. ReLEx Smile-behandlingen

På selve dagen for behandlingen kan du spise og drikke, som du plejer, men du bør ikke ryge. Desuden skal du undlade at bruge ansigtsprodukter, make-up og parfume.

Behandlingen udføres ambulant og tager omkring 20 minutter for begge øjne. Når du ankommer på klinikken, vil du blive tilbudt en beroligende tablet. Du bliver taget imod af vores sygeplejerske på stuen, som sørger for at du ligger behageligt og som vil desinficere og bedøve dine øjne med dråber. Bedøvelsen gør, at du ikke mærker ubehag undervejs. For at undgå blink under behandlingen, anvendes en øjenlågsåbner. Det andet øje bliver tildækket under behandlingen.

Når behandlingen er foretaget, får du mulighed for at sidde og hvile dig, til du er parat til at tage hjem. Til hjemturen udleveres et par solbriller, der beskytter dine øjne. Det er ikke muligt selv at køre hjem efter behandlingen, hverken bil, cykel eller andet, og det kan være rart at have en pårørende med til hjemturen.

4. Efter ReLEx Smile-behandlingen

Efter behandlingen vil du have behov for både antibiotiske og fugtgivende øjendråber i en periode. Inden behandlingen vil vi have gennemgået med dig, hvor ofte du skal dryppe med disse. Du vil typisk kunne genoptage dit arbejde efter 1-2 dage, alt efter hvad du foretager dig. Du skal vente med sportsaktiviteter til efter 3 dage. For at begrænse risikoen for infektion skal du vente ca. 2 uger med at gå i svømmehal og sauna.

Der foretages opfølgende kontroller efter behandlingen. Disse vil som oftest planlægges efter ca. en dag, en uge og en måned.

Værd at vide om Smile-metoden

 • Smile-teknikken kan endnu ikke behandle lige så komplekse bygningsfejl som Wavefront optimeret FS-LASIK. Derfor vil øjne med store bygningsfejl ikke få rettet astigmatismen fuldt ud, hvorfor det vil være nødvendigt med brille-korrektion eller en justerende laseroperation. Derfor anbefaler vi ikke Smile ved bygningsfejl over -3 dpt, men vi foretager en individuel vurdering i hvert tilfælde.
 • Det er ikke så enkelt at udføre efterfølgende re-LASIK og finjustering, da man ikke altid kan åbne flappen igen. Derfor må man udføre en PRK-overfladebehandling med cellehæmmende effekt (MTC) for at mindske ardannelse. I disse tilfælde vurderer vi, om finjustering med flapkreation er mulig.
 • Med Smile-teknikken kan man ikke anvende en Wavefront optimeret/guidet behandling. Her tilpasser man behandlingen, så den er skræddersyet til øjet på baggrund af en Wavefront opmåling. Fordelen ved Wavefront optimering er, at man kan tilpasse en behandling så nøjagtig som det reelle ”optiske fingeraftryk.” Ved synsundersøgelsen informerer vi om det individuelle behov for en Wavefront optimeret/guidet behandling.
 • Smile-teknikken minimerer påvirkningen af hornhindens stabilitet i forhold til LASIK/FS-LASIK
 • Da der ikke laves en flap med Smile-teknikken, påvirkes hornhindens nerver i mindre grad, og risikoen for gener med øjentørhed formindskes.

Hvorfor skal du vælge en ReLEx Smile-behandling i stedet for LASIK?

Begge metoder er gennemtestede og sikre valg til behandling af synsfejl. Ved ReLEx Smile påvirkes overfladen på hornhinden mindre pga. den minimale åbning på 2 mm, hvor flap til sammenligning ved LASIK er på 20mm. ReLEx Smile-behandlingen er derfor mindre invasiv og mere skånsom for tårefilmen.

Selvom flapkomplikationer meget sjældent forekommer ved FS-LASIK, er disse komplikationer ved en ReLEx Smile-behandling helt udelukket på grund af den minimale hornhindeåbning.

ReLEx Smile er mere skånsom for tårefilmen og derved minimeres tørhedsgener ved denne metode sammenlignet med FS-LASIK. Dog kan udtalte tørre øjne betyde, at selv ikke ReLEx Smile tilbydes.

Der er kun nødvendigt med en lille åbning på ca. 2 mm i det øverste hornhindelag ved ReLEx Smile. Til sammenligning skal der ved konventionel LASIK laves en flap på ca. 20 mm. Denne metoder påvirker derfor stabiliteten i hornhinden i mindre grad.

Ved ReLEx Smile bruges der udelukkende en femtosekundlaser (VisuMax fra Zeiss). Femtosekund teknologien betragtes på verdensplan som den mest moderne, sikreste og mest præcise metode til korrektion af synsfejl.

ReLEx Smile kan anvendes ved større synsfejl. Nærsynede op til -8 diopter kan behandles med ReLEx Smile. Det er heller intet problem med en tyndere hornhinde, da hornhinden ved ReLEx Smile forbliver intakt, og fjernelsen af væv ikke foregår så dybt. Ved tørhedsgener er denne behandling mere skånsom end Femto-LASIK. Nerverne i det øverste lag af hornhinden er mindre påvirket og risikoen for tørre øjne efter behandlingen formindskes.

Typiske spørgsmål om ReLEx Smile-øjenlaserprocedure

Ja, du skal være mindst 18 år for at få en øjenlaserbehandling.

Op til en behandling skal dine styrker gerne være stabile i et til to år. Er du i tvivl, så kan vi foretage en grundig synsprøve.

Normalt kan man allerede samme dag, som behandlingen, se 80-90 % af, hvad du tidligere har kunnet se ved hjælp af briller eller linser. Ofte har du dit fulde syn inden for en måned.

EuroEyes har meget fokus på at opretholde høje kvalitets- og hygiejnestandarder, hvilket betyder, at antallet af komplikationer ved en øjenlaserbehandling er yderst lav. Reelle komplikationer forekommer ekstremt sjældent. For at opnå en optimal helingsproces er det meget vigtigt, at overholde vejledning og møde op til aftalte kontroller. Bivirkningerne, som kan forekomme ved en laserbehandling, er for det meste blot kortvarige og kan behandles.

 

Efter en uge er det muligt at bruge make-up igen. Efter 2-3 uger er det muligt at bade i både hav- og klorvand. Motion, som f.eks. løb, kan genoptages efter 2-4 dage og styrketræning og kontaktsport efter 2-3 uger.

Kundeberetninger

”Jeg har ikke fortrudt min behandling hos EuroEyes et eneste sekund. At vågne op hver eneste dag og kunne se uden at have linser i betyder virkeligt meget. Det er en helt anden frihed at vågne op til, og det glæder mig hver eneste dag.”
Læs mere
”Mit liv uden kontaktlinser og briller er meget mere gnidningsfrit. Har ikke det samme besvær dagligt som før operationen. Føler mig mere fri!”
Læs mere

Eller bare ring til os gratis.

7060 3037

Mandag til torsdag: 8:30-17:00
Fredag: 8:30-16:00 Lørdag: 10:00–14:30

Book tid til uforpligtende synsundersøgelse

EuroEyes i tal

5

Klinikker i Danmark

30

Års erfaring

> 20000

Behandlinger om året

600000

Behandlinger i 30 år

Innovationer og banebrydende teknologi

EuroEyes har ved hjælp af den nyeste og mest banebrydende teknologi, implanteret det højeste antal multifokale linser i verden

Erfarne øjenlæger

EuroEyes’ læger er blandt verdens mest erfarne og prisvindende inden for implantation af trifokallinser

Sikkerhed og kvalitet

EuroEyes er akkreditereret efter 1. version af DDKM der er omfattet af Den Danske Kvalitetsmodel

Kompetence og tilfredshed

600.000 behandlede øjne gennem 30 år.
5 stjerner på Trustpilot