Operationen gjorden en verden til forskel ⎮ EuroEyes
close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Back

“Jeg kunne se klokkeklart efter operationen!”

 

Maria blev øjenopereret: “Det var ikke fedt at se verden gennem et par briller”

 

Maria Helena Vinding er en særdeles aktiv kvinde. Ved siden af sit job som forstander på en efterskole er den 52-årige mor til tre direkte på vej mod det brune bælte i ashihara-karate, hun paddlesurfer, klatrer i klipper … og som om det ikke var nok, har hun netop tilmeldt sig kite-surfing!

“Jeg har været aktiv i mange år og beskæftiget mig med mange forskellige ting. Det var ikke al sport, jeg kunne dyrke med briller. Og selvom mine briller og kontaktlinser med glidende overgang fungerede fint, gav læsefeltet mig et begrænset synsfelt. Det var ikke fedt at se verden gennem et par briller,” husker Maria Helena Vinding.

Dyrt og besværligt med briller og linser

Maria Helena Vinding har været nærsynet, siden hun var i starten af 20’erne. Hendes syn var med årene blevet dårligere og dårligere. Især hendes læsesyn var de senere år blevet problematisk og krævede mere og mere lys.

“Jeg var kommet dertil, hvor jeg måtte tage mine kontaktlinser ud og bruge læsebriller i stedet, når jeg skulle læse en bog. Det var meget besværligt. Samtidig kunne jeg se et mønster, hvor jeg ca. hvert 5-7 år skulle ud og bruge i omegnen af 10.000 kr. på nye briller oven i mit abonnement på kontaktlinser,” fortæller Maria Helena Vinding.

Var ikke nervøs for operationen

Løsningen på de tiltagende synsproblemer dukkede op i skikkelse af Maria Helena Vindings veninde. Hun havde besluttet sig for at få opereret sine øjne, og Maria Helena Vinding blev inspireret til selv at tage kontakt til EuroEyes.

“Jeg kom ud til forundersøgelsen, og de var simpelthen så søde og skabte straks en hyggelig og tryg stemning. Nu underviser jeg selv i naturfag på min efterskole, og jeg har dissekeret dyreøjne mange gange med eleverne. Og ud fra hvad jeg havde set fra min undervisning, tænkte jeg, at der er grænser for, hvor meget en erfaren kirurg kan gøre af skade på min øjne. Så jeg var slet ikke nervøs for operationen,” husker Maria Helena Vinding.

Maria Helena Vinding skulle have indsat trifokallinser. De specialdesignede kunstlinser muliggør, at man kan se skarpt på flere afstande. Udover et skarpere syn fik Maria Helena Vinding flere positive overraskelser med i købet.

Som at være i himmelen

“Jeg kunne se klokkeklart, så snart jeg trådte ud af operationsstolen. Og pludselig kom der monster meget lys ind. De første par timer var ligesom at være i himmelen. Jeg kan huske, at især det blå lys var helt fantastisk. Det gik op for mig, hvor smuk den mørkeblå aftenhimmel er – før var den bare mørk. Det var, som om mine øjne var blevet renset,” fortæller Maria Helena Vinding.

Det viste sig, at Maria Helena Vinding havde begyndende grå stær. Det vidste hun ikke inden operationen, og med udskiftningen af linsen og indsættelsen af den nye kunstlinse blev den tiltagende skyggedannelse i øjet også fjernet.

“Jeg har fået 100 % perfekt syn og har nu hverken brug for briller eller kontaktlinser. Heller ikke læsebriller. Jeg er ikke et sekund i tvivl om min beslutning og vil anbefale alle at blive opereret hos EuroEyes. Der er ganske enkelt tale om virkelig stor livskvalitet,” slutter Maria Helena Vinding.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende uforpligtende synsundersøgelse