Efter Bjarnes øjenoperation for alderssyn: Haj og dykkerur stod knivsparpt
close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Back

Alderssyn og risiko for grå stær er forsvundet: Patientberetning

Bjarne blev øjenopereret: Både haj og dykkerur stod knivskarpt

Som dykker, skiløber og motorcyklist var udsigten til briller ikke forenelig med Bjarne Baagøs aktive livsstil. Han valgte at udskifte sine nedslidte øjenlinser med kunstige, der giver det fulde syn igen.

Bjarne Baagø er netop vendt hjem fra dykkerferie, hvor han for første gang i mange år nemt kunne se dykkeruret på 30 centimeters afstand såvel som den hvidtippede revhaj 17 meter væk. I oktober 2016 fik han nemlig foretaget en linseudskiftning, og siden da har han ikke længere haft grund til at bekymre sig om briller eller andre hjælpemidler, fordi den giver ungdomssynet tilbage.

“Jeg havde nået en alder af 56 år, hvor jeg var nødt til at bruge briller, men det egner min fritid sig simpelthen ikke til. Jeg er lige kommet hjem fra en dykkerferie i Indonesien, og det er første gang i lang tid, at jeg uden problemer både kunne aflæse mit dykkerur og tydeligt se hajerne, der svømmede forbi. Jeg dykker, jeg står på ski, og jeg kører motorcykel, og i alle sammenhænge er det virkelig rart, at jeg ikke skal være afhængig af at have briller af og på,” siger Bjarne Baagø.

Det kaldes alderssyn, når øjets linse med alderen får ringere evne til at ændre krumning, og man derved får sværere ved at se skarpt på kort afstand. Alderssyn er også et almindeligt forstadie til grå stær, men når man udskifter øjets naturlige linse med en syntetisk trifokal linse, fjernes både risikoen for at få grå stær og behovet for briller eller kontaktlinser permanent. Hos EuroEyes kan man også konstatere, at antallet af 45- til 60-årige, der vælger denne type linseudskiftningsoperation, har været støt stigende gennem de seneste år.

Professionel håndtering og godt resultat

Bjarne Baagø fik udskiftet de naturlige øjenlinser med såkaldte trifokale linser. Operationen, der blev foretaget ved EuroEyes i Aarhus, forløb uden komplikationer. Dagen efter kunne han se væsentligt bedre på læseafstand end forventet, og efter en måned var også langsynet knivskarpt. Ud over det gode resultat gjorde oplevelsen på øjenklinikken også indtryk.

“Det var virkelig ro på og en god stemning på operationsstuen. Jeg kunne mærke, at der var en god kemi, og det virkede topprofessionelt – der var styr på det,” siger Bjarne Baagø.

Har ikke fortrudt

Ud over at give et klart syn har operationen fjernet risikoen for, at Bjarne Baagø nogensinde får grå stær. På forhånd havde han sine bekymringer, men når alt var lagt til og trukket fra, var han ikke i tvivl om, at en linseudskiftning var vejen frem for ham.

“Da jeg skulle til at have briller, opvejede jeg de positive og negative sider ved en operation op imod hinanden. I forhold til omkostningerne ved briller tjener de nye linser sig hurtigt ind. Generne og besværet ved at bruge briller forsvinder, og man skal aldrig bekymre sig om grå stær igen. På den anden side er der jo – som med enhver anden operation – bivirkninger og komplikationer, man skal overveje. Jeg syntes, der var mest, der talte for, og det har jeg bestemt ikke fortrudt,” siger Bjarne Baagø.

Se flere patientberetninger her

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende uforpligtende synsundersøgelse