Få svar på alle dine spørgsmål om linse- og øjenlaserbehandlinger
close

Vores telefoner er åbne
kl. 7:30-16 Mandag til torsdag

kl. 7:30-15 fredag og kl. 10-14 lørdag.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Laserbehandlinger

Forberedelsen tager ca. 20-30 minutter. Den egentlige behandling (laserindsatsen) varer som regel kun få minutter. Hele klinikopholdet varer ca. 1 time.

Nej, det kan du ikke, da vi kun arbejder på det øverste hornhindelag og ikke inde ved synsnerven. Sandsynligheden for komplikationer er meget lille, takket være de høje kvalitets- og hygiejnestandarder hos EuroEyes.

Så længe din sukkersyge er velreguleret, og din øjenbaggrund ikke viser nogen ændringer forårsaget af diabetes, er en laserkorrektion af din synsfejl som regel mulig.

En laserbehandling opleves som regel ikke ubehagelig. Grundet bedøvende dråber mærkes der kun et let tryk på øjet under behandlingen. Efter behandlingen er der som regel ingen smerter.

Hos EuroEyes udfører vi som regel øjenlaserbehandlinger ved nærsynethed op til -10 dioptrier, langsynethed op til +4 dioptrier og bygningsfejl på op til 4 dioptrier. Der er flere forhold som afgør om du er egnet til behandling. Din brillestyrke skal være stabil, hornhinden skal have den rette tykkelse og struktur mm. for at opnå det bedste resultat.

Derudover må der ikke eksistere øjensygdomme, såsom keratokonus, samt grå eller grøn stær. Om en behandling rent medicinsk bør foretages eller ej, er altid op til den behandlende kirurg inden for rammerne af synsundersøgelsen.

Du skal være over 18 år for at få foretaget en laserbehandling hos EuroEyes og generelt laves laser ind til du er 40 år.

Det er meget sjældent der opstår komplikationer ved laserbehandlinger takket være de høje kvalitets- og hygiejnestandarder hos EuroEyes. Reelle komplikationer er ekstremt sjældne. For at sikre en optimal heling er det meget vigtigt, at kunden møder op til kontrolundersøgelserne og omhyggeligt overholder doseringen af øjendråber samt følger vores øvrige anvisninger. De bivirkninger, der kan opstå som følge af en øjenlaserbehandling, er som regel kortvarige og lette at behandle.

Det afhænger af den anvendte behandlingsmetode. Ved fx LASIK-behandlingen kan kunden ofte se godt allerede dagen efter behandlingen. Resultaterne fra PRK og ReLEx Smile-metoderne minder meget om resultaterne fra LASIK, men helingsprocessen er længere, og der går derfor længere tid, indtil det ønskede resultat er opnået. Som regel opnås den fulde synsstyrke efter ca. en uge. Den fulde synsstyrke vil typisk opnås efter et par uger. PRK/LASEK-behandlingen er velegnet til alle med tynde hornhinder, som til sportsudøvere fra kontaktsport, såsom kampsport.

 

Dette er den nyeste laser metode og er særlig skånsom mod øjet. Med denne metode reduceres tørheds gener og infektion risiko.

Den holder teknisk set evigt. Øjet bliver dog ved med at udvikle sig og på tidspunkt vil der være behov for at bruge læsebriller pga. alderssyn.

Femto-LASIK er en øjenlasermetode, som også er velegnet til tynde hornhinder. Takket være den innovative femtosekundlaser bliver mikrokeratomet sat ud af spillet og er derved en mere sikker metode, som reducerer den i forvejen lave komplikationsrate. Det drejer sig her om et rent laserindgreb.

LASIK er en yderst pålidelig øjenlaserbehandling, der har været anvedt i årtier, og navnet er en forkortelse for Laser-in-situ-Keratomileusis. Verden over har mere end 17 millioner patienter nydt godt af den behagelige synskorrektion LASIK. Excimer-laseren ændrer smertefrit og blidt hornhindens form. LASIK er velegnet til de fleste tilfælde af nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl.

Linsebehandlinger (ICL)

Øjets kammerdybde skal være mindst 2,8 mm. Du skal være fyldt 18 år, og have et stabilt syn.

Nej, man kan ikke mærke den implanterede intraokulære linse, og man kan heller ikke se den.

Generelle spørgsmål

Lægernes erfaring

High Volume-kirurger

Det samlede behandlingsspektrum

Quality of vision

LASIK-TÜV Certificering ifølge DIN EN ISO 9001

Nyeste teknologi

Udstyr, mest moderne teknikker

Det første skridt til at få en synskorrektion er en konsultation eller en synsundersøgelse. Ved den første undersøgelse kontrollerer vi, at du er egnet, og i givet fald hvilken behandling der passer bedst til netop dine øjne. Hvis du er egnet og har besluttet dig for at få en synskorrektion, er det næste skridt opmåling til behandlingen. Forud for denne opmåling må du ikke have båret hårde kontaktlinser i to uger, eller bløde kontaktlinser i en uge, og vi anvender nogle øjendråber, som vil udvide dine pupiller. Øjendråberne til pupiludvidelse varer ca. 24 timer, og du bør derfor ikke færdes i trafikken herefter. Opmålingen tager typisk en time. Efter behandlingen følger mindst tre kontroller: en dag, en uge og en måned efter behandlingen.

Laserbehandlingen foregår foran øjet på hornhinden. Derfor har den ingen betydning for en senere behandling af grå stær.

Efter synsundersøgelsen bør behandlingen foretages inden for 3 måneder, herefter vil nogle målinger gentages.

Grå stær kan ikke behandles med vores laserbehandlinger. I stedet udskiftes din naturlige linse med en kunstlinse.

Symptomerne fra alderssyn kan reduceres væsentligt ved at behandle synsfejl forskelligt på øjnene. Det vil sige, at man hos nærsynede ikke korrigerer synsfejlen fuldt ud på det ene øje, så genstande tæt på stadig står skarpt. Denne metode kalder man “Monovision”. Trifokale intraokulære linser muliggør et skarpt syn både tæt på og på afstand. Her bliver kroppens naturlige linse udskiftet med en kunstlinse, der har flere styrker.

EuroEyes tilbyder – i samarbejde med Basis Bank – muligheden for at få finansieret din øjenlaser- eller linsebehandling og dermed dele betalingen over en kortere eller længere periode.

EuroEyes Finansiering er et fleksibelt alternativ til dig, som selv ønsker at bestemme, hvordan du vil betale.

Læs mere her.

Ja, alle nødvendige kontroller er inkluderet i prisen.

For at få tilskud kræves medlemskab af Gruppe 1 eller Gruppe 2 eller Gruppe 5 med tilvalget Operation i de umiddelbart forudgående 12 måneder. Tilskuddet udgør fra 6.000-13.000 kr. pr. øje. Taksterne er baseret på 2013-listen fra Sygeforsikringen “danmark”.

Du kan få tilskud til følgende øjenbehandlinger:

Skelebehandling

Synskorrigerende behandling, hvor øjenstyrken er +/- 6 dioptrier og derover (udmålt på klinikken og indregnet cylinderværdien) inkl. indsættelse af intraoculære linser

Synskorrigerende behandling, hvor forskellen i synsstyrken mellem øjnene er større end 3 dioptrier (udmålt på klinikken)

Behandling af bygningsfejl på et eller begge øjne, hvor bygningsfejlen er større end 3 dioptrier (udmålt på klinikken)

Vi anbefaler, at du kontakter Sygeforsikringen “danmark” før din behandling vedrørende eventuelle spørgsmål til, hvordan du er dækket.

Se Sygeforsikringen “danmark”s hjemmeside for yderligere information på sygeforsikring.dk

Hos EuroEyes udfører vi som regel øjenlaserbehandlinger ved nærsynethed op til -10 dioptrier, langsynethed op til +4 dioptrier og bygningsfejl på op til 4 dioptrier. Kunden skal have været stabil i mindst to år. Også hornhindens tykkelse spiller en vigtig rolle, da den mindst skal være 450 mikrometer tyk. Derudover må der ikke eksistere øjensygdomme såsom keratokonus, grå eller grøn stær. Om en behandling rent medicinsk bør foretages eller ej, er altid op til den behandlende kirurg inden for rammerne af synsundersøgelsen.

Det afhænger af den anvendte behandlingsmetode. Ved fx LASIK-behandlingen kan kunden ofte se godt allerede dagen efter behandlingen. Resultaterne fra PRK og ReLEx-smile-metoderne minder meget om resultaterne fra LASIK, men helingsprocessen er længere, og der går derfor længere tid, indtil det ønskede resultat er opnået. Som regel opnås den fulde synsstyrke efter ca. en uge. Den fulde synsstyrke vil typisk opnås efter et par uger. PRK/LASIK-behandlingen er velegnet til alle med tynde hornhinder, som til sportsudøvere fra kontaktsport, såsom kampsport.

Sandsynligheden for komplikationer er meget lille takket være de høje kvalitets- og hygiejnestandarder hos EuroEyes. Reelle komplikationer er ekstremt sjældne. For at sikre en optimal heling er det meget vigtigt, at kunden møder op til kontrolundersøgelserne og omhyggeligt overholder doseringen af øjendråber samt følger vores øvrige anvisninger. De bivirkninger, der kan opstå som følge af en øjenlaserbehandling, er som regel kortvarige og lette at behandle.

Du kan flyve korte strækninger efter en uge og lange strækninger efter ca. 6 uger.

Vi tilbyder alle interesserede en uforpligtende synsundersøgelse og samtale hos en af vore optometrister, som omfatter alle relevante opmålinger og egnethedstest. Vi finder frem til, om den pågældende synsfejl kan korrigeres af en øjenbehandling, og i så fald hvilken af vores behandlingsmetoder der vil være bedst. Det er vigtigt for os at lære om kundens personlige vaner og livsstil, så vi kan tage højde for disse i vores anbefaling.
Alternativt tilbyder vi en øjenlægekonsultation, som vil koste 1.400 kr.

Nej, det kan du ikke, da vi kun arbejder på det øverste hornhindelag og ikke inde ved synsnerven.

Alt dette kan du lige så stille genoptage efter en uge.

Når du kommer til 1-dagskontrollen, vil vi fortælle, om du er klar til at vende tilbage i trafikken.

PRK

PRK, eller Photorefraktiv Keratektomi, er moderen til alle øjenlasermetoder. Ved denne behandling (som også er velegnet til tynde hornhinder) bliver epitel-cellelaget formet, og mindre synsfejl korrigeres. En PRK er kun mulig for op til -6 dioptrier og bygningsfejl på op til +3 dioptrier. Efter 1-2 uger har man et godt syn, men har ikke længere en Bowmans Membran.

Trifokale linser

Kunder, der allerede lider af alderssyn (presbyopi) – typisk 40-50-årige. Pludselig er armene for korte, når du læser, og du kan ikke fokusere på bogstaverne – du har brug for læsebriller. Selv personer, som har lidt under nærsynethed eller langsynethed det meste af deres liv vil før eller siden udvikle alderssyn.

Trifokale kunstlinser bevirker en vis nedsættelse af kontrastsynet. Af denne grund vil der i tusmørke ofte forekomme lysspredning omkring lyskilder. Vores hjerne lærer med tiden at abstrahere fra disse ændringer, så de ikke forekommer forstyrrende.

Keratokonus

Ordet Keratokonus stammer fra to græske ord: kerato, som betyder hornhinde, og konos, som betyder kegle.
Keratokonus er en genetisk arvelig sygdom, der påvirker hornhindens normale form, fordi den mister sin stabilitet og danner en kegleformet udbuling. Denne irregularitet resulterer i et nedsat og forvrænget syn. Keratokonus optræder typisk på begge øjne, men ofte også asymmetrisk, dvs. at ét øje er mere berørt end det andet.

I de tidligere stadier bruger man briller, men når brillerne ikke længere rækker, indsættes ofte hårde kontaktlinser. På et tidspunkt rækker de hårde kontaktlinser heller ikke mere, og keraringe implanteres. Disse keraringe (intrakorneale ringsegmenter) sørger for, at hornhindekrumningen ikke forværres yderligere. I det sidste stadie vil man foretage en hornhindetransplantation. Vi foretager hornhindetransplantationer i vores klinik i München. Hidtil har mere end 20 % af vores keratoconus-patienter været nødt til at få foretaget en hornhindetransplantation.

Keraringe

En keraring er en kunststofring, der består af 2 halvcirkelformede segmenter med en diameter på 5 mm og varierende tykkelse. Keraringene fremstilles af Perspex CQ Acrylic, som materialet i intraokulære linser, der anvendes til behandling af grå stær. Keraringen tolereres let af hornhinden, og der er ingen risiko for afstødning. Hovedformålet med behandlingen er at forbedre synsskarpheden. Keraringen kan bremse udviklingen af keratokonus og dermed udskyde nødvendigheden for en hornhindetransplantation på ubestemt tid.

1.    Middel til høj nærsynethed
2.    Høj bygningsfejl
3.    Irregulær hornhindekrumning ved keratokonus eller som følge af en hornhindetransplantation.

Keraringen flader hornhinden ud og udligner dermed hornhindens irregulariteter. Af denne grund reduceres ikke blot hornhindekrumningen, men også nærsynetheden.

Først forberedes en tunnel til keraringene. Dette udføres med femtosekundlaseren, som foretager indsnittene i løbet af 6 sekunder. Ringene skubbes ind gennem tunellen, og til sidst anbringes en beskyttende kontaktlinse.

Risikoen for komplikationer er meget lav, men som med enhver anden behandling kan infektion forekomme. I så fald kan keraringen fjernes igen. Komplikationer er typisk ikke alvorlige, og hvis de forekommer, er behandlingen reversibel, og ringene kan fjernes, så hornhinden får den oprindelige form tilbage. På trods af en behandling kan det stadig være nødvendigt at få foretaget en hornhindetransplantation. Keraringen er ikke en erstatning for hornhindetransplantationen.

Øjet kommer sig hurtigt efter behandlingen. Synsstyrken forbedres i løbet af nogle få dage og stabiliseres over 3-6 måneder. I løbet af denne periode er det normalt med svingende syn – typisk er synet bedre om morgenen og mere sløret om aftenen. Efter behandlingen kan det stadig være nødvendigt med briller eller kontaktlinser, men trods en resterende synsfejl kan synsskarpheden stadig være meget god.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til torsdag: 7:30-16:00
Fredag: 7:30-15:00 Lørdag: 10:00–14:30

Book tid til uforpligtende synsundersøgelse

Vores kunder har anmeldt os på Trustpilot